World Robot Olympiad

World Robot Olympiad este o competiție organizată în peste 75 de țări. Aceasta se adresează copiilor cu vârste între 6 și 19 ani. Concursul care se organizează în Romania este împarțit în două categorii: Standard și Creativitate. La categoria Standard, echipele sunt chemate să construiască și să programeze un robot care să îndeplinească mai multe misiuni pe planșă în baza unei teme date. La categoria Creativitate, copiii și tinerii sunt provocați să caute soluții robotice inovative pentru probleme reale, de obicei inspirate din Agenda 2030. La ambele categorii, se folosesc piese Lego, motoare și senzori.

Rezultate WRO

• Premiul I - Creativitate - Senior - Etapa Națională - 2017

• Locul 6 - Creativitate - Senior - Etapa Internațională, Costa Rica - 2017

• Premiul I - Creativitate - Junior - Etapa Națională - 2018

• Premiul II - Creativitate - Senior - Etapa Internațională, Thailanda - 2018

• Premiul II - Creativitate - Elementary - Etapa Internațională, Canada - 2020

• Premiul III - Creativitate - Senior - Etapa Internațională, Canada - 2020

FIRST Lego League

FIRST LEGO League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9 - 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive. Componenta de bază a FIRST LEGO League este reprezentată de un turneu de robotică organizat într-o atmosfera veselă, în cadrul căruia copiii și tinerii sunt provocați să rezolve o "misiune" complicată, cu ajutorul unui robot. Copiii, organizați în echipe, vor cerceta un subiect dat, vor planifica și realiza programarea și testarea unui robot autonom pentru a rezolva misiunea dată. Echipele FIRST LEGO League au posibilitatea de a experimenta toate etapele din cadrul procesului de dezvoltare al unui produs real: rezolvarea unei probleme sub presiunea timpului, cu resurse insuficiente și a unor concurenți necunoscuți. Participând la FIRST LEGO League se pot experimenta/simula toate aspectele unui mediu de afaceri real.

Rezultate FLL

• Locul 6 - Etapa Regională, Iași - 2020

FIRST Lego League Junior

FIRST LEGO League Jr. este un program educațional STEM, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În fiecare an, FIRST LEGO League Jr. propune o nouă și captivantă provocare (inspirată din realitate) menită să stârnească creativitatea copiilor. Fiecare echipă începe explorarea acestei aventuri cu ajutorul unui model inspirațional LEGO Education. Folosind acest model ca un punct de pornire, ei vor proiecta propriu model folosind piese LEGO. Pe masură ce lucrează cu LEGO WeDo, vor învăța aptitudini de bază în inginerie și programare pe care le vor folosi ca să aducă la viață propriul model. Echipele vor documenta munca lor în caietul de lucru și vor împărtăși experiența lor printr-un poster. Pe tot parcursul sezonului, echipele vor lucra respectând valorilor fundamentale, ce stau la baza FIRST LEGO League Jr., ce promovează inovarea, lucrul în echipă și profesionalismul demn (Gracious Professionalism).

Rezultate FLL JUNIOR

• Cooperative Poster Award - Detroit - 2019

• Construction Innovation Award - București - 2019

• Spirit Award - București - 2019

FIRST Tech Challenge

BRD FIRST Tech Challenge este o forță activă în domeniul roboticii și educației STEM, împuternicind peste 2000 de elevi de liceu și 300 de mentori, din 77 de orașe din România. Investesc în copiii care sunt gata să îmbrățișeze slujbele de mâine și a patra revoluție industrială a ERA DIGITALĂ. Organizează în fiecare sezon competițional cea mai mare competiție de robotică din România pentru elevii de liceu, regionale, evenimente demo, tabere de vară și alte evenimente de informare comunitară. Echipele de studenți își proiectează, construiesc și își programează robotul și concurează în timpul campionatului într-o formulă de alianță cu alte echipe.

Clubul Sophia Science nu are momentan rezultate la această competiție, dar susține și sponsorizează echipa ByteForce, care reprezintă orașul Galați la acest campionat de 4 ani. Aceștia au reușit să obțină:

• Promote Award, Locul II- Etapa Națională, București - 2019

• Think Award, Locul II - Etapa Regională, Iași - 2019